2012. február 25., szombat

Kalocsai rózsák

Kalocsai rózsás medál és gyűrű.

A napokban annyi kalocsai mintás képet nézegettem, hogy teljesen megihlettek. Különleges technikával készítettem egy medál. A fém medál alapba építettem aranysárga porcelán alapot, amire 3D porcelán technikával Kalocsai rózsát mintáztam.
Kalocsai rózsás medál.
A másik Kalocsai rózsás ékszerem egy megint más technikával készült. Végre rászántam magam és elkészítettem a profil képen lévő ékszeremhez a tökéletesen illő gyűrűt. Az ékszeren lévő porcelán gombok másával díszítettem a gyűrűmet. 
Akril festékkel kézzel festett rózsa motívummal díszítettem a színes porcelán alapot.
Kalocsai rózsás gyűrű.
Kalocsai rózsás gomb. (részlet)



2012. február 23., csütörtök

Tavasz váró gyűrűk

Porcelán gyűrűk a tavasz jegyében.

Végre elolvadt a hó és egyre gyakrabban süt a nap. Ezek a derűs napok ihlettek meg a gyűrűim elkészítésében. Porcelán anyagból készítettem két gyűrűcskét. Csillámos porcelán alapra, akril festékkel, kézzel festettem a virágos és pillangós motívumokat.
Ezüst csillámos porcelán gyűrű, virág motívummal.

Csillámos porcelán gyűrű, pillangó motívummal.
 

2012. február 7., kedd

Üvegbe zárt virágok

Na jó nem csak virágok! :D 
Üveglencsés ékszereim már a tavaszt csalogatják.  Szárított virágok és rózsák díszítik a remekül csillogó kagylólapokat. Színviláguk már az izzó nyári napsütést, és zöldellő réteket tükrözik. .... Ilyenkor télen jól jön egy kis élénk színvilág ezekbe a szürke, hideg téli napokban.




És még egy ékszer, ami témában ide vág. Bár más technikával készült. Fém medál alapba épített porcelán alapon, zöld szárított virágokkal dísztett medál.